Előételek Főételek Desszertek

Friss topikok

  • Frick László Emlékzenekar: Pompás recept, kár hogy a magamfajta pár.káp. medencei (pir.burg. régió) banánmajomfélék észnélkül... (2012.04.18. 06:53) Banánkenyér
  • Kunigundah: @pocaklakó minimanó: Kuszkusz helyett vízben főtt búzadara vagy ragadósra főzött rizs; szárzeller,... (2012.04.17. 22:38) Kuszkuszgolyó kókuszkabátban
  • zelmavagyok: Eddig is a narancslekvár volt a kedvencem, de csak egy bizonyos készen vett fajtából gyűjtögettem ... (2012.03.27. 11:34) 3 gyors finomság
  • whollosi: aha, még bennem van, mit szenvedett a kolléga a hajtogatásnál: gasztroszex.blog.hu/2011/08/18/rece... (2012.03.05. 21:02) Szamósza
  • Réka27: Hú ez valami isteni, nem is tudom eddig miért nem készítettem ilyet. A dió nagyon meg tudja bolond... (2012.03.03. 00:36) Omlós körtés morzsa

Hozzászólások

  • Frick László Emlékzenekar: Pompás recept, kár hogy a magamfajta pár.káp. medencei (pir.burg. régió) banán... (2012.04.18. 06:53) Banánkenyér
  • Kunigundah: @pocaklakó minimanó: Kuszkusz helyett vízben főtt búzadara vagy ragadósra főzö... (2012.04.17. 22:38) Kuszkuszgolyó kókuszkabátban
  • pocaklakó minimanó: Észak-Borsodban örülnek, mert biztos finom a fogás, de szomorúak, mert az uzso... (2012.04.02. 00:29) Kuszkuszgolyó kókuszkabátban
  • Utolsó 20

Bolt



Mi ez?

Ezen a blogon összegyűjtöm Steiner Kristóf különlegesen finom, egyszerű, de ami talán a legfontosabb: vegán receptjeit, hogy a jövőben egységesen, felcimkézve vissza lehessen őket keresni.


A legújabb recepteket keresd a Cosmopolitan.hu-n!

Címkék

Kuszkuszgolyó kókuszkabátban

2012.03.31. 12:19

Unod már, hogy folyton rizs vagy krumpli a köret, és akárhogy is próbálod feldobni a szokásos fogásokat, valami izgalmasabbra vágysz? Én is így voltam ezzel, amikor a napokban elhatároztam: a híres-neves csilim mellé kuszkusz golyókat tálalok fel....

A kuszkusz egyébként is a világ legcsodálatosabb találmánya, hiszen annyi vele a dolgod, hogy felforralsz kétszer annyi vizet, mint amennyi kuszkuszod van, ha bugyog, ráborítod a szemecskékre, lefeded, és öt percre állni hagyod. Ezután a te kreatív fantáziádra van bízva, hogy mivel dúsítod – a só és a bors alap, de mehet bele mazsola vagy aszalt áfonya, petrezselyem, vagy újhagyma, szárított paradicsom, vagy gomba... amit csak szeretnél. (Na jó, azért flittereket vagy gumicukrot ne dobálj bele.)

A hozzávalók

- 4 csésze kuszkusz
- 1 rúd póréhagyma
- 3 szál angolzeller
- 2 marok dió
- 1 cukkíni
- 1 csésze kókuszreszelék

Legyen kéznél

- Egy kis lábos
- Egy sajtreszelő
- Egy éles kés
- Egy tálca

Uccu neki!

1. Forralj fel kb másfélszer annyi vizet, mint amennyi kuszkuszod van, sózd és borsozd, majd ha már lobog, zuttyantsd bele a kuszkuszt, vedd le a tűzről, és fedd le, hogy szépen megduzzadjon.
2. Aprítsd picike darabokra a póréhagymát és a zellert, majd hámozd meg a cukkínit, és a reszelő nagyobb lukú oldalán reszeld le.
3. Szórd a tálcára a diót és egy bögre oldalával hengergetve törd apróra.
4. Ha a kuszkusz megduzzadt, és már nem elviselhetetlenül forró, szórd bele a lábosba a zöldségeket és a diót, és keverd össze alaposan egy villával.
5. A tálcát hintsd meg kókuszreszelékkel, és kezdj a kezecskéddel kókuszgolyó nagyságú gömböket gyúrni a kuszkuszból. Amelyek már készen vannak, azokat hempergesd meg a kókuszban.
6. Készen is vagy! A kész golyóbisokat rendezd piramis formába egy nagy tányéron, és kínáld az indiai lencsefőzelék, a csili, vagy épp a póréhagymás krumplileves mellé.

Tálalási tipp: Teszteld le az asztaltársaságot, hogy ki tudja egy levegővételre a legtöbbször kimondani baki nélkül: „kuszkuszgolyó kókuszkabátban”. Az én átlagom öt, a rekordom pedig kilenc... főzésben jobb vagyok, mint nyelvtörésben!

komment hozzászólás ↵
   
       


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.