Előételek Főételek Desszertek

Friss topikok

  • Frick László Emlékzenekar: Pompás recept, kár hogy a magamfajta pár.káp. medencei (pir.burg. régió) banánmajomfélék észnélkül... (2012.04.18. 06:53) Banánkenyér
  • Kunigundah: @pocaklakó minimanó: Kuszkusz helyett vízben főtt búzadara vagy ragadósra főzött rizs; szárzeller,... (2012.04.17. 22:38) Kuszkuszgolyó kókuszkabátban
  • zelmavagyok: Eddig is a narancslekvár volt a kedvencem, de csak egy bizonyos készen vett fajtából gyűjtögettem ... (2012.03.27. 11:34) 3 gyors finomság
  • whollosi: aha, még bennem van, mit szenvedett a kolléga a hajtogatásnál: gasztroszex.blog.hu/2011/08/18/rece... (2012.03.05. 21:02) Szamósza
  • Réka27: Hú ez valami isteni, nem is tudom eddig miért nem készítettem ilyet. A dió nagyon meg tudja bolond... (2012.03.03. 00:36) Omlós körtés morzsa

Hozzászólások

  • Frick László Emlékzenekar: Pompás recept, kár hogy a magamfajta pár.káp. medencei (pir.burg. régió) banán... (2012.04.18. 06:53) Banánkenyér
  • Kunigundah: @pocaklakó minimanó: Kuszkusz helyett vízben főtt búzadara vagy ragadósra főzö... (2012.04.17. 22:38) Kuszkuszgolyó kókuszkabátban
  • pocaklakó minimanó: Észak-Borsodban örülnek, mert biztos finom a fogás, de szomorúak, mert az uzso... (2012.04.02. 00:29) Kuszkuszgolyó kókuszkabátban
  • Utolsó 20

Bolt



Mi ez?

Ezen a blogon összegyűjtöm Steiner Kristóf különlegesen finom, egyszerű, de ami talán a legfontosabb: vegán receptjeit, hogy a jövőben egységesen, felcimkézve vissza lehessen őket keresni.


A legújabb recepteket keresd a Cosmopolitan.hu-n!

Címkék

Fehér nyuszi saláta

2012.02.27. 08:57

Amikor azt mondjuk: „saláta", az emberek nagy része egy zöld levelekből álló cuccra gondol, ami a köret köretének a köreteként fogyasztható. Vagy egy olyan lány képe ugrik be, aki valami rémes fogyókúrát követ.

Mondanom sem kell, mennyire nem értek egyet ezzel a kispolgári antisalátizmussal: számomra egy színes, illatos sali felér egy főétkezéssel! Az itt bemutatott saláta az egyik legnagyobb kedvencem, mert ellentmond minden törvénynek, amit a salátákról megalkottak a gyűlölők: egyrészt nincs benne zöldség, laktató és fogyasztható előételként, főételként, de akár – és itt jön a meglepetés – desszertként is. Emellett gyönyörű is: olyan puha és fehér, mint egy húsvéti nyuszi. Én olyankor készítem, ha nincs kedvem cécózni a főzéssel, és van egy friss magos zsemlém, ami szinte kiált valami finomságért. A receptet a kedvenc szakácskönyvem egyik étele ihlette. A The Mooswood Cookbook egy klasszikus amerikai recepteskönyv, amelyet a szerző kézírásával adtak ki, és az ő cuki rajzai díszítik. Igazi kincs a konyhában!

tovább » komment hozzászólás ↵
   
       


Omlós körtés morzsa

2012.02.16. 19:13

Elérkezett az idő. A nagy nap. A történelmi pillanat, amikor kezedbe adom a Világ Legfinomabb Édességének elkészítési módját. És ami a legszuperebb: olyan könnyű összedobni, hogy az már szinte polgárpukkasztó. Íme a családi „crumble” receptünk. 

A „crumble” szó szerint morzsát jelent, de ne aggódj, ennek semmi köze a szilvásgombóchoz vagy a túrógombóchoz, amelyek után úgy érzed, mintha benyomtad volna egy pékség hétfő reggeli kenyér-készletét. A crumble ugyanis könnyű, laza desszert... már ha nem eszed meg az egész tepsit egyben. A receptet a szerelmem, Matan édesanyja honosította meg a konyhánkban, miután a péntek esti családi vacsorákon kénytelen volt valami vega sütit kreálni nekünk. Mondanom sem kell, hogy a crumble-t a família nem vegán része is sokkal nagyobbra értékelte, mint a nehéz habos tortát.

tovább » komment hozzászólás ↵
   
       


Posh krumpli- és póréhagyma leves

2012.02.10. 12:14

Amikor azt mondjuk: "krumplileves", minden magyar Cosmo-lány egy tejfölös, habarással készült cuccra gondol, amit a nagyid órákon át készít, pedig te már az illatát is meguntad. Most eljött az ideje, hogy megismerkedj egy egészségesebb, igazi fagyüző téli csemegével, amelyet szürcsölgetve azonnal a kandalló tüze mellett érezheted magad egy angol vidéki bitrokon.

Kép: Cosmo.hu

Az angolok egyik kedvenc téli fogása a póré- és krumplileves, amibe annyi frissen őrölt feketeborsot sóznak, hogy utána legyen okuk elegánsan szipogni, és ami kevesebb, mint fél óra alatt megvan. A recept elkészítéséhez szükséged lesz egy botmixerre - bocs, de ez már az ötödik főzőcskénk együtt, szóval ideje lesz beszerezned ezt az alapszerszámot!

tovább » komment hozzászólás ↵
   
       


Répatorta vegán sajtkrémmel

2012.02.04. 10:49

Emlékszem, mikor kicsi voltam, meggyőződésem volt, hogy a répatorta olyasmi, mint az üveghegy, vagy a négyszögletű kerek erdő: csak a mesékben létezik.

Aztán egy napon egy gimis kirándulásra az osztályfőnököm, Donáth tanárnő hozott egy nagy tepsi sütit, és mikor a kíváncsi tekintetek kereszttüzében kibontotta azt, bejelentette: répatortát hozott nekünk... Nem tudom leírni az osztály kollektív csalódottságát - kilencvenesévekben még mindig erősen tartotta magát az az elképzelés, hogy ha egyszer süti, akkor Dobos torta meg Rigó Jancsi. Ha jól emlékszem, még esélyt sem adtam a számomra oly gyanús fogásnak – elvégre nem vagyok én nyúl, abból a hülye viccből. Aztán ahogy teltek-múltak az évek, és egyre gyakrabban utazgattam, hamar felfedeztem, hogy a répatorta nem egy zöldségízű izé, hanem történetesen a világ egyik legfinomabb desszertje. És mivel tele van vitaminnal, fehérjével, és rostokkal, baromi egészséges immunrendszererősítő is – reggelire egy szelet lazán felér egy tál müzlivel! És olyan jól illik hozzá a szójatejes latte...

tovább » komment hozzászólás ↵
   
       


A muffin, ami mindent visz

2012.02.01. 11:44

Amikor egy kelet-londoni kávézónak készítettem muffinokat, reggelente minimum négy tálca készült, négy külömböző ízben. És bár sokan úgy képzelik, hogy a süteménykészítés olyan állapotokat idéz elő a konyhában, mintha Lady GaGa és Madonna összeverekedett volna, az igazság az, hogy cupcake-et sütni valóban kimeríti a tiz perc kavarás fogalmát.

Ha most gonosz akarnék lenni, közzétennék valami puccos muffin receptet (mondjuk a citrom- vagy levendula tortácskáét) és innentől fogva időről-időre újabb muffinokkal bombáznám a népet (persze nem szó szerint, mint Lucy Liu a Charlie Angyalaiban). Én azonban megkegyelmezek, és most elárulom a nagy titkot: ha egyszer megtanulod a világ legegyszerűbb muffintésztájának receptjét, nem lesz többé szükséged útbaigazításra.

tovább » komment hozzászólás ↵