Előételek Főételek Desszertek

Friss topikok

  • Frick László Emlékzenekar: Pompás recept, kár hogy a magamfajta pár.káp. medencei (pir.burg. régió) banánmajomfélék észnélkül... (2012.04.18. 06:53) Banánkenyér
  • Kunigundah: @pocaklakó minimanó: Kuszkusz helyett vízben főtt búzadara vagy ragadósra főzött rizs; szárzeller,... (2012.04.17. 22:38) Kuszkuszgolyó kókuszkabátban
  • zelmavagyok: Eddig is a narancslekvár volt a kedvencem, de csak egy bizonyos készen vett fajtából gyűjtögettem ... (2012.03.27. 11:34) 3 gyors finomság
  • whollosi: aha, még bennem van, mit szenvedett a kolléga a hajtogatásnál: gasztroszex.blog.hu/2011/08/18/rece... (2012.03.05. 21:02) Szamósza
  • Réka27: Hú ez valami isteni, nem is tudom eddig miért nem készítettem ilyet. A dió nagyon meg tudja bolond... (2012.03.03. 00:36) Omlós körtés morzsa

Hozzászólások

  • Frick László Emlékzenekar: Pompás recept, kár hogy a magamfajta pár.káp. medencei (pir.burg. régió) banán... (2012.04.18. 06:53) Banánkenyér
  • Kunigundah: @pocaklakó minimanó: Kuszkusz helyett vízben főtt búzadara vagy ragadósra főzö... (2012.04.17. 22:38) Kuszkuszgolyó kókuszkabátban
  • pocaklakó minimanó: Észak-Borsodban örülnek, mert biztos finom a fogás, de szomorúak, mert az uzso... (2012.04.02. 00:29) Kuszkuszgolyó kókuszkabátban
  • Utolsó 20

Bolt



Mi ez?

Ezen a blogon összegyűjtöm Steiner Kristóf különlegesen finom, egyszerű, de ami talán a legfontosabb: vegán receptjeit, hogy a jövőben egységesen, felcimkézve vissza lehessen őket keresni.


A legújabb recepteket keresd a Cosmopolitan.hu-n!

Címkék

A tökéletes ratatuille

2012.05.09. 22:45

Kevés olyan csodálatos és szépséges dolog van a világon, mint egy tökéletes ratatuille, és mivel a múlt heti aloo ghobi, azaz krumplis karfiol megnyerte a „ronda és finom” díjat a szerkesztőségben (a hangsúly persze a finom szón volt - a szerk.), úgy határoztam, hogy előrukkolok valami franciásan elegáns étellel.

A ratatouille-t sokan csak francia lecsóként emlegetik, ami meglehetősen barbár megfogalmazás, hiszen jóval több összetevőből áll, és alapjában véve egészen más műfaj. Nem szégyellem beismerni, hogy rajongok a rajzfilmekért, és az egyik kedvencem a Ratatouille, amelyben egy kis patkány felvirágoztat egy párizsi éttermet. Amikor először láttam, ahogy elkészíti a címadó fogást, és a zsémbes kajakritikus ragyogó szemmel majszolja az ízletes zöldségtornyot, elhatároztam: nem nyugszom, amíg nem kísérletezem ki a tökéletes ratatouille receptjét. Hát nem GYÖNYÖRŰ és kívánatos ez a mesébeillő vacsora?

tovább » komment hozzászólás ↵
   
       


Aloo Ghobi – Keleti krumplis karfiol

2012.05.09. 22:38

Újabb titkos családi receptet osztok meg veled, de ezúttal lopott tollakkal ékeskedem. Ez a klasszikus indiai fogás ugyanis a kedvesem, Matan specialitása. Olyan pompásan készíti, hogy még bangladeshi, szintén konyhatündér barátnénk is képes könyörögni érte, amikor pedig elfogy, az bizony felér egy tragédiával.

Óriási szívességet teszel magadnak, ha előre felkockázod a krumplit és felvágod a karfiolt – így gyorsabban és hatékonyabban dolgozol majd, mint Stahl Juci és Julia Child együttvéve. A krumplikat nagyjából másfél-két centis kockákra vágd, a karfiolt pedig nagyobbacska rózsákra szedd, különben felismerhetetlenné főnek.

tovább » komment hozzászólás ↵
   
       


Malawach, a jemeni lángos

2012.05.09. 22:19

Ma egy csodálatos nap virrad rád, ugyanis megismerhetsz egy olyan finomságot, amely életed végéig elkísér majd. Ezt azért tudom, mert minden barátom, aki meglátogatott Tel Avivban totálisan odavolt érte, és bár sokáig magam sem tudtam, hogyan készül ez a csoda, hosszas kutatómunka után megtaláltam a tökéletes malawach receptet.

Budapest néhány hummuszbárjában mézzel szolgálják fel édességként, de Jemenben ez tulajdonképpen a mindennapi kenyér. Persze eszik desszertként is, de pita helyett is imádják. Ilyenkor hummuszt és zöldségeket pakolnak rá, majd feltekerik, mint a mexikóiak a tortillát. Mivel kör alakú, cikkekre is vághatod, és akkor mártogatós ínyencség lesz belőle, mintha nachos háromszögeket tunkolnál. Bármilyen szósz csodálatos mellé, de az én kedvenceim a már veled is megosztott tahinim, és a Petra kedvenc szósza néven világkarriert befutott szójás-fokhagymás-csilis mártogatósom.

tovább » komment hozzászólás ↵
   
       


Tibeti momo

2012.05.09. 21:38

Az igazán jó kaja onnan ismerszik meg, hogy amikor leülünk vacsorázni, a párbeszéd hosszú perceken át a következőképpen hangzik. „Hmmm!” „Mmmmm!”, majd végül valaki mond valami olyasmit, hogy „Jessszusom de finom!” Erre a csevelyre pedig garanciát ad ez a fogás, amelyre ha egyszer rákapsz, sanszos, hogy három napig ezt készíted egy huzamban...

...a negyediken pedig csak azért nem főzöd meg újra, mert már tarthatatlan, hogy momo-függő vagy. Életem első momóját a tari meditációközpontban ettem, amelyet a szüleim alapítottak. Míg más gyerekek a sültkrumplira hajtottak, én már akkor is odavoltam ezekért a könnyű, gőzölt gombócokért, szupercsípős mártással. Aztán amikor Budapesten megnyílt a Momotaro étterem, szenvedélyes gombócfaló lettem, és külföldre költözésem után rá kellett jönnöm, hogy momo nélkül nem élet az élet. Ezért tanultam meg ezt a meglepően egyszerű tibeti receptet.

tovább » komment hozzászólás ↵
   
       


süti beállítások módosítása