Előételek Főételek Desszertek

Friss topikok

  • Frick László Emlékzenekar: Pompás recept, kár hogy a magamfajta pár.káp. medencei (pir.burg. régió) banánmajomfélék észnélkül... (2012.04.18. 06:53) Banánkenyér
  • Kunigundah: @pocaklakó minimanó: Kuszkusz helyett vízben főtt búzadara vagy ragadósra főzött rizs; szárzeller,... (2012.04.17. 22:38) Kuszkuszgolyó kókuszkabátban
  • zelmavagyok: Eddig is a narancslekvár volt a kedvencem, de csak egy bizonyos készen vett fajtából gyűjtögettem ... (2012.03.27. 11:34) 3 gyors finomság
  • whollosi: aha, még bennem van, mit szenvedett a kolléga a hajtogatásnál: gasztroszex.blog.hu/2011/08/18/rece... (2012.03.05. 21:02) Szamósza
  • Réka27: Hú ez valami isteni, nem is tudom eddig miért nem készítettem ilyet. A dió nagyon meg tudja bolond... (2012.03.03. 00:36) Omlós körtés morzsa

Hozzászólások

  • Frick László Emlékzenekar: Pompás recept, kár hogy a magamfajta pár.káp. medencei (pir.burg. régió) banán... (2012.04.18. 06:53) Banánkenyér
  • Kunigundah: @pocaklakó minimanó: Kuszkusz helyett vízben főtt búzadara vagy ragadósra főzö... (2012.04.17. 22:38) Kuszkuszgolyó kókuszkabátban
  • pocaklakó minimanó: Észak-Borsodban örülnek, mert biztos finom a fogás, de szomorúak, mert az uzso... (2012.04.02. 00:29) Kuszkuszgolyó kókuszkabátban
  • Utolsó 20

Bolt



Mi ez?

Ezen a blogon összegyűjtöm Steiner Kristóf különlegesen finom, egyszerű, de ami talán a legfontosabb: vegán receptjeit, hogy a jövőben egységesen, felcimkézve vissza lehessen őket keresni.


A legújabb recepteket keresd a Cosmopolitan.hu-n!

Címkék

Csokimorzsás süti

2012.01.23. 22:30

Tökéletes last minute édesség, ha a vacsi után valami laza desszertre vágysz, vagy ha közvetlen elalvás előtt már megint manipulálni kezdi az agyadat süti-szörny…

Használd nyugodtan a fehér- és étcsokoládé morzsát vegyesen! Minek választani, ha mindkettőt megkaphatod, nem?

Ezt a finomságot percek alatt elkészítheted, és mire elöblíted a keverőtálat (vagy lejtesz egy laza táncot a konyhában az „I Want Candy“-re), már ki is sültek a kívül ropogós, belül olvadós finomságok.

Hozzávalók:

- 2 csésze liszt
- ½ zacskó sütőpor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 csésze durva nádcukor
- 1 tábla étcsokoládé – minél magasabb a kakaótartalma, annál jobb
- 1 löttyintésnyi vanília esszencia
- 1/3 csésze olaj (bármilyen tiszta, jó minőségű, szagtalan olaj megteszi)
- ¼ csésze víz

Legyen kéznél:

- egy nagy és egy kisebb keverőtál
- fakanál
- vágódeszka
- egy nagy, éles kés, vagy konyhai olló a csokidaraboláshoz
- egy evőkanál a tészta adagolásához
- egy nagy tepsi, sütőpapírral bélelve

Uccu neki:

1. Melegítsd elő a sütődet 190 fokra.
2. A nagy keverőtálban kutyuld össze a lisztet, sütőport, fahéjt, és a cukrot.
3. Egy vágódeszkán darabold fel a csokoládét mazsolányi morzsákra, majd szórd bele a lisztes keverékbe, és forgasd össze a száraz összetevőket egy fakanállal.
4. Csurgasd az olajat a kis tálba, löttyintsd bele a vaníliát és a vizet, majd kutyuld össze a nedves összetevőket is.
5. Öntsd az olajos folyadékot a lisztes cuccra, és a fakanállal kevergetve varázsold egységes masszává. Ha túl szilárd, adj hozzá még egy kis vizet. Akkor jó, ha az evőkanalat belemártva, majd azt kiemelve nem csurog le, hanem tapad, mint a krumplipüré.
6. Sorakoztass fel egy-egy evőkanálnyi tésztahalmot a tepsin, de úgy, hogy hagyj ki 3-4 cm távolságot a kulimász-dombocskák között: nagykorukra ugyanis megduzzadnak, és hajlamosak összetapadni. A kanalad púpos felével lapogasd el kicsit a halmokat. Ha csinos, szabályos sütikre hajtasz, a tenyereddel diócska-nagyságú golyókat is gyúrhatsz.
7. Csúsztasd a sütőbe a tepsit, és 11 percen át napoztasd őket a forró sütőben anélkül, hogy kinyitnád az ajtaját.
8. Kapd ki a tepsit egy konyharuhával, és hagyd békén a sütiket legalább tíz percre. Bár még puhának tűnnek, belül még mindig sülnek, és mire kihűlnek, rendesen megszilárdulnak. Eszedbe ne jusson visszaküldeni őket a sütőbe, ha csak nem akarsz kőkemény harci-puffancsokat felszolgálni, mint Lucy Liu a Charlie Angyalaiban!
9. Ha kihűltek, pakold őket a polc tetején árválkodó tálba, amelyet évekkel ezelőtt vettél, hogy „majd ha egyszer megtanulok sütni, ezen fogom felszolgálni az ínyencségeket.“. Nem maradt más hátra, mint Bree Van De Kamp módjára, majdnem-hihető álszerénységgel fogadni a bókokat… és persze egy csésze erős eszpresszó mellé elropogtatni néhányat a kreációdból.

A recept a Cosmopolitan.hu oldalon jelent meg.

komment hozzászólás ↵
   
       


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.