Előételek Főételek Desszertek

Friss topikok

  • Frick László Emlékzenekar: Pompás recept, kár hogy a magamfajta pár.káp. medencei (pir.burg. régió) banánmajomfélék észnélkül... (2012.04.18. 06:53) Banánkenyér
  • Kunigundah: @pocaklakó minimanó: Kuszkusz helyett vízben főtt búzadara vagy ragadósra főzött rizs; szárzeller,... (2012.04.17. 22:38) Kuszkuszgolyó kókuszkabátban
  • zelmavagyok: Eddig is a narancslekvár volt a kedvencem, de csak egy bizonyos készen vett fajtából gyűjtögettem ... (2012.03.27. 11:34) 3 gyors finomság
  • whollosi: aha, még bennem van, mit szenvedett a kolléga a hajtogatásnál: gasztroszex.blog.hu/2011/08/18/rece... (2012.03.05. 21:02) Szamósza
  • Réka27: Hú ez valami isteni, nem is tudom eddig miért nem készítettem ilyet. A dió nagyon meg tudja bolond... (2012.03.03. 00:36) Omlós körtés morzsa

Hozzászólások

  • Frick László Emlékzenekar: Pompás recept, kár hogy a magamfajta pár.káp. medencei (pir.burg. régió) banán... (2012.04.18. 06:53) Banánkenyér
  • Kunigundah: @pocaklakó minimanó: Kuszkusz helyett vízben főtt búzadara vagy ragadósra főzö... (2012.04.17. 22:38) Kuszkuszgolyó kókuszkabátban
  • pocaklakó minimanó: Észak-Borsodban örülnek, mert biztos finom a fogás, de szomorúak, mert az uzso... (2012.04.02. 00:29) Kuszkuszgolyó kókuszkabátban
  • Utolsó 20

Bolt



Mi ez?

Ezen a blogon összegyűjtöm Steiner Kristóf különlegesen finom, egyszerű, de ami talán a legfontosabb: vegán receptjeit, hogy a jövőben egységesen, felcimkézve vissza lehessen őket keresni.


A legújabb recepteket keresd a Cosmopolitan.hu-n!

Címkék

Fehér nyuszi saláta

2012.02.27. 08:57

Amikor azt mondjuk: „saláta", az emberek nagy része egy zöld levelekből álló cuccra gondol, ami a köret köretének a köreteként fogyasztható. Vagy egy olyan lány képe ugrik be, aki valami rémes fogyókúrát követ.

Mondanom sem kell, mennyire nem értek egyet ezzel a kispolgári antisalátizmussal: számomra egy színes, illatos sali felér egy főétkezéssel! Az itt bemutatott saláta az egyik legnagyobb kedvencem, mert ellentmond minden törvénynek, amit a salátákról megalkottak a gyűlölők: egyrészt nincs benne zöldség, laktató és fogyasztható előételként, főételként, de akár – és itt jön a meglepetés – desszertként is. Emellett gyönyörű is: olyan puha és fehér, mint egy húsvéti nyuszi. Én olyankor készítem, ha nincs kedvem cécózni a főzéssel, és van egy friss magos zsemlém, ami szinte kiált valami finomságért. A receptet a kedvenc szakácskönyvem egyik étele ihlette. A The Mooswood Cookbook egy klasszikus amerikai recepteskönyv, amelyet a szerző kézírásával adtak ki, és az ő cuki rajzai díszítik. Igazi kincs a konyhában!

Hozzávalók

- 2 doboz (2X250 gramm) ízesítetlen tofu (ha nincs kéznél, használhatsz túrót is, ez esetben 2 csészével)
- 1 nagy marék aranymazsola, vagy ha mazsigyűlölő vagy, aszalt áfonya
- 2 marék dió
- 1-2 evőkanál mák
- 2 finom alma
- 1 marék szőlő (ha nincs, az se baj)
- 1 löttyintsényi olívaolaj

Legyen kéznél

- Egy éles kés
- Egy salátás tál

Hajrá!

1. Fogd a kezedbe a tofu kockát, és morzsold apró darabokra, egészen addig, míg egészen túrószerű lesz.
2. Az almákat darabolt falatnyi kockákra, és add a tofuhoz.
3. Egy mozsárban vagy a kezecskéddel törd durvára a diót, és zutty a salátába.
4. Most jöhet a mazsola/áfonya.
5. ...és végül a mák.
6. Ijeszd meg egy kis olívaolajjal.
7. A kezeiddel emelgetve és kavargászva állítsd össze a salátát úgy, hogy mindenhol egyforma arányban legyenek ott az összetevők. És már kész is vagyunk!

Extra tipp: Attól függően, hogy sós vagy édes ételként fogyasztanád hozzáadhatsz egy csipet tengeri sót és frissen őrölt feketeborsot, vagy egy kanál mézet/juharszirupot.

komment hozzászólás ↵
   
       


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.