Előételek Főételek Desszertek

Friss topikok

  • Frick László Emlékzenekar: Pompás recept, kár hogy a magamfajta pár.káp. medencei (pir.burg. régió) banánmajomfélék észnélkül... (2012.04.18. 06:53) Banánkenyér
  • Kunigundah: @pocaklakó minimanó: Kuszkusz helyett vízben főtt búzadara vagy ragadósra főzött rizs; szárzeller,... (2012.04.17. 22:38) Kuszkuszgolyó kókuszkabátban
  • zelmavagyok: Eddig is a narancslekvár volt a kedvencem, de csak egy bizonyos készen vett fajtából gyűjtögettem ... (2012.03.27. 11:34) 3 gyors finomság
  • whollosi: aha, még bennem van, mit szenvedett a kolléga a hajtogatásnál: gasztroszex.blog.hu/2011/08/18/rece... (2012.03.05. 21:02) Szamósza
  • Réka27: Hú ez valami isteni, nem is tudom eddig miért nem készítettem ilyet. A dió nagyon meg tudja bolond... (2012.03.03. 00:36) Omlós körtés morzsa

Hozzászólások

  • Frick László Emlékzenekar: Pompás recept, kár hogy a magamfajta pár.káp. medencei (pir.burg. régió) banán... (2012.04.18. 06:53) Banánkenyér
  • Kunigundah: @pocaklakó minimanó: Kuszkusz helyett vízben főtt búzadara vagy ragadósra főzö... (2012.04.17. 22:38) Kuszkuszgolyó kókuszkabátban
  • pocaklakó minimanó: Észak-Borsodban örülnek, mert biztos finom a fogás, de szomorúak, mert az uzso... (2012.04.02. 00:29) Kuszkuszgolyó kókuszkabátban
  • Utolsó 20

Bolt



Mi ez?

Ezen a blogon összegyűjtöm Steiner Kristóf különlegesen finom, egyszerű, de ami talán a legfontosabb: vegán receptjeit, hogy a jövőben egységesen, felcimkézve vissza lehessen őket keresni.


A legújabb recepteket keresd a Cosmopolitan.hu-n!

Címkék

A minden kívánságot teljesítő csokiszuflé

2013.02.08. 14:35

Sokan azt hiszik, hogy ebben a világban nincsenek igazi csodák, és varázsolni sem tud az ember fia-lánya. Hát nekem erre egy kétszavas válaszom van: csokoládé szuflé!

szufle(608x403).png

Csoki szuflét készíteni olyan, mint megdörzsölni Aladdin lámpását, és életre kelteni a világ leghatalmasabb dzsinijét – ezzel a desszerttel ugyanis bármit el tudsz érni, amit csak akarsz. Mondhatod az öcsédnek, hogy „ha megírod a házit, csinálok csoki szuflét”, és olyan csendben lesz egy órán át, mint egy egy csiga. Utasíthatod a pasidat, hogy nézze meg veled a New Girl legújabb epizódját, és ha végigüli, elkészíted álmai desszertjét – mukkanni sem fog. Ám a legfőbb varázsereje mégiscsak az, hogy amikor úgy érzed, az élet sivár és lapos, a tél pedig hideg és szürke, ezzel a fogással bármikor visszahozhatod az életkedvedet.

Hozzávalók (2 gigantikus adaghoz)

- 1 tábla (100 gramm) étcsoki (de ha neked az túl keserű, használhatsz tejcsokit is)
- 1 deci tejszín, vagy növényi tejszín
- fél deci olaj – azaz egy felespohárnyi
- egy marék mandula porrá aprítva
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál cukor
- egy icike-picike só
- 1 kiskanál vanília esszencia
- 1 csipet fahéj – ha szereted
- 1 tasak sütőpor

Varázsoljunk!

1. Hevítsd a sütőt 210 fokra. (Ugya milyen jó kis szó? Mindig „melegítsd elő”-t írok, gondoltam most jóóól megvariálom.)
2. A csokit tördelt egy serpenyőbe, és öntsd rá a tejszint, vaníliát, és a cukrot, majd kis lángon (nem kislányhangon, mint ahogy azt egy korábbi receptemben többen is félreolvasták) kevergesd addig, míg teljesen össze nem olvad. Ha megvan, húzd le a tűzről, add hozzá az olajat, és ismét keverd össze alaposan.
3. Egy keverőtálba szórd bele az őrölt mandulát, a lisztet, az icinke-picinke csipet sót, sütőport és a fahéjat, majd, keverd össze mindezt, és öntsd fel a csokival – minden cseppet alaposan kaparj bele.
4. Óvatosan kezdj el vizet (vagy mégjobb: szódát) adagolni hozzá, és állandó kevergetés mellett hígítsd addig, míg olyasmi állaga nem lesz, mint a spenótnak.
5. Kenj ki olajjal két hőálló csészét – levesescsésze, mini sütőtál, kis csupor, bármi megteszi. Az a legjobb, ha kábé olyan méretűek, hogy a massza úgy egy centivel a perem alattig tölti ki a csészét. De ha lejjebb van, akkor sincs tragédia, ezért még ne kezdd el ádázul átlapátolni egy kisebb csészébe. Majd next time.
6. Told a sütőbe, és középső rácson 15 percen át süsd, majd ha letelt az idő, emeld ki a ráccsal együtt, finoman, nehogy összeessen. Hagyd hüldögélni úgy öt percig, majd még forrón tálald is fel. Onnan tudod, hogy tökéletes lett, ha a teteje picit kemény, majd azt betörve a kanálkáddal szinte folyékony csokilávára lelsz. Enni is egy művészet ám: akkor vagy profi, ha a csésze belső faláról lekapargászott ropogós csokidarabokat és a folyékony, forró csokikrémet tökéletes arányban halmozd a kiskanaladra. Ugye, hogy a világ legeslegfinomabb étele?

komment hozzászólás ↵
   
       


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.