Előételek Főételek Desszertek

Friss topikok

  • Frick László Emlékzenekar: Pompás recept, kár hogy a magamfajta pár.káp. medencei (pir.burg. régió) banánmajomfélék észnélkül... (2012.04.18. 06:53) Banánkenyér
  • Kunigundah: @pocaklakó minimanó: Kuszkusz helyett vízben főtt búzadara vagy ragadósra főzött rizs; szárzeller,... (2012.04.17. 22:38) Kuszkuszgolyó kókuszkabátban
  • zelmavagyok: Eddig is a narancslekvár volt a kedvencem, de csak egy bizonyos készen vett fajtából gyűjtögettem ... (2012.03.27. 11:34) 3 gyors finomság
  • whollosi: aha, még bennem van, mit szenvedett a kolléga a hajtogatásnál: gasztroszex.blog.hu/2011/08/18/rece... (2012.03.05. 21:02) Szamósza
  • Réka27: Hú ez valami isteni, nem is tudom eddig miért nem készítettem ilyet. A dió nagyon meg tudja bolond... (2012.03.03. 00:36) Omlós körtés morzsa

Hozzászólások

  • Frick László Emlékzenekar: Pompás recept, kár hogy a magamfajta pár.káp. medencei (pir.burg. régió) banán... (2012.04.18. 06:53) Banánkenyér
  • Kunigundah: @pocaklakó minimanó: Kuszkusz helyett vízben főtt búzadara vagy ragadósra főzö... (2012.04.17. 22:38) Kuszkuszgolyó kókuszkabátban
  • pocaklakó minimanó: Észak-Borsodban örülnek, mert biztos finom a fogás, de szomorúak, mert az uzso... (2012.04.02. 00:29) Kuszkuszgolyó kókuszkabátban
  • Utolsó 20

Bolt



Mi ez?

Ezen a blogon összegyűjtöm Steiner Kristóf különlegesen finom, egyszerű, de ami talán a legfontosabb: vegán receptjeit, hogy a jövőben egységesen, felcimkézve vissza lehessen őket keresni.


A legújabb recepteket keresd a Cosmopolitan.hu-n!

Címkék

Banánkenyér

2012.04.17. 11:06

A banánkenyér csodálatos találmány, egyrészt azért, mert reggelire és desszertként egyaránt remek, másrészt mert elhasználhatod végre az asztalodon szottyogó, barnuló banánkákat.

De ami a legjobb benne, az mégiscsak az íze: ez a receptem (a csili mellett) a legnépszerűbb a baráti körömben, és mostanra kevés olyan ismerősöm akadt, aki ne készítette volna el szülinapra, partira, vagy csak úgy ezt az egyszerűen nagyszerű édességet.

Hozzávalók

- 2 nagy, érett banán (vagy 3 kicsi)
- ½ csésze olaj
- 1 csésze fehérbor
- 2 csésze liszt (legalább az egyik legyen teljes kíőrlésű)
- 1 csésze tört dió
- 1 zacskó sütőpor
- 1 csésze cukor (szerelmünk a nádcukor)
- 1 csipet só
- 1 kiskanál fahéj  

Legyen kéznél

- 2 keverőtál
- 1 püspökkenyér- vagy őzgerinc-sütőtál (de egy sima tortaforma, vagy jénai is jó, ha nincs más)
- Sütőpapír

Hajrá!

1. Melegítsd elő a sütőt 185 fokra.
2. Dobd a banánokat a keverőtálba és villával törd össze őket, majd öntsd rá a fehérbort, az olajat a cukrot és a fahéjat. Kufircold össze a cuccot, majd tedd félre. Ha épp van otthon, dobj bele egy vaníliás cukrot is, az sosem árt.
3. A másik tálba szórd bele a kétféle lisztet, az apróra tört (de nem porrá darált) diót, a sütőport és a sót.
4. Most zuttyantsd a nedves összetevőket a száraz mellé, és kezd el kevergetni a tésztát, lassan emelgetve, különben összeesik. Olyasmi állagúnak kell lennie, mint egy sűrű főzeléknek. Ha túl száraz, locsold meg még egy kis borral.
5. A sütőpapírral béleld ki a sütőformát, és csurgasd bele a masszát. Lazán borítsd le egy sütőpapírral, nem kell széleket a tepsi alá tunkolni. Csak azért tesszük rá, hogy nehogy odakapjon a teteje.
6. Süsd 45-50 percig, és az utolsó 5 percre kapd le a tetejétől a papírt. Akkor jó, ha megkocogtatva kongó hangot ad, és ha beledöfsz egy fogpiszkálót, majd kihúzod, az viszonylag tisztán jön ki a sütiből.
7. Kész is vagy. Hagyd kicsit hűlni, majd az alsó sütőpapír kilógó füleinél fogva emeld ki és tedd rácsra hűlni, és óvatosan hámozd le róla a papírt. Én 2-3 kanál fehérborban felolvasztott, fél tábla étcsokival szoktam meglocsolni, ha már teljesen kihűlt, ezt pedig meghintem egy maréknyi tört dióval.

Extra tipp: Ha nem vagy dió-fan, használhatsz mandulát is, de akár apróra tört feketecsokit is!

komment hozzászólás ↵
   
       


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása