Előételek Főételek Desszertek

Friss topikok

  • Frick László Emlékzenekar: Pompás recept, kár hogy a magamfajta pár.káp. medencei (pir.burg. régió) banánmajomfélék észnélkül... (2012.04.18. 06:53) Banánkenyér
  • Kunigundah: @pocaklakó minimanó: Kuszkusz helyett vízben főtt búzadara vagy ragadósra főzött rizs; szárzeller,... (2012.04.17. 22:38) Kuszkuszgolyó kókuszkabátban
  • zelmavagyok: Eddig is a narancslekvár volt a kedvencem, de csak egy bizonyos készen vett fajtából gyűjtögettem ... (2012.03.27. 11:34) 3 gyors finomság
  • whollosi: aha, még bennem van, mit szenvedett a kolléga a hajtogatásnál: gasztroszex.blog.hu/2011/08/18/rece... (2012.03.05. 21:02) Szamósza
  • Réka27: Hú ez valami isteni, nem is tudom eddig miért nem készítettem ilyet. A dió nagyon meg tudja bolond... (2012.03.03. 00:36) Omlós körtés morzsa

Hozzászólások

  • Frick László Emlékzenekar: Pompás recept, kár hogy a magamfajta pár.káp. medencei (pir.burg. régió) banán... (2012.04.18. 06:53) Banánkenyér
  • Kunigundah: @pocaklakó minimanó: Kuszkusz helyett vízben főtt búzadara vagy ragadósra főzö... (2012.04.17. 22:38) Kuszkuszgolyó kókuszkabátban
  • pocaklakó minimanó: Észak-Borsodban örülnek, mert biztos finom a fogás, de szomorúak, mert az uzso... (2012.04.02. 00:29) Kuszkuszgolyó kókuszkabátban
  • Utolsó 20

Bolt



Mi ez?

Ezen a blogon összegyűjtöm Steiner Kristóf különlegesen finom, egyszerű, de ami talán a legfontosabb: vegán receptjeit, hogy a jövőben egységesen, felcimkézve vissza lehessen őket keresni.


A legújabb recepteket keresd a Cosmopolitan.hu-n!

Címkék

Tibeti momo

2012.05.09. 21:38

Az igazán jó kaja onnan ismerszik meg, hogy amikor leülünk vacsorázni, a párbeszéd hosszú perceken át a következőképpen hangzik. „Hmmm!” „Mmmmm!”, majd végül valaki mond valami olyasmit, hogy „Jessszusom de finom!” Erre a csevelyre pedig garanciát ad ez a fogás, amelyre ha egyszer rákapsz, sanszos, hogy három napig ezt készíted egy huzamban...

...a negyediken pedig csak azért nem főzöd meg újra, mert már tarthatatlan, hogy momo-függő vagy. Életem első momóját a tari meditációközpontban ettem, amelyet a szüleim alapítottak. Míg más gyerekek a sültkrumplira hajtottak, én már akkor is odavoltam ezekért a könnyű, gőzölt gombócokért, szupercsípős mártással. Aztán amikor Budapesten megnyílt a Momotaro étterem, szenvedélyes gombócfaló lettem, és külföldre költözésem után rá kellett jönnöm, hogy momo nélkül nem élet az élet. Ezért tanultam meg ezt a meglepően egyszerű tibeti receptet.

tovább » komment hozzászólás ↵
   
       


Banánkenyér

2012.04.17. 11:06

A banánkenyér csodálatos találmány, egyrészt azért, mert reggelire és desszertként egyaránt remek, másrészt mert elhasználhatod végre az asztalodon szottyogó, barnuló banánkákat.

De ami a legjobb benne, az mégiscsak az íze: ez a receptem (a csili mellett) a legnépszerűbb a baráti körömben, és mostanra kevés olyan ismerősöm akadt, aki ne készítette volna el szülinapra, partira, vagy csak úgy ezt az egyszerűen nagyszerű édességet.

tovább » komment hozzászólás ↵
   
       


Vacsi főzés nélkül

2012.04.17. 11:00

Este fél 9, iszonyú kajás vagy, és tudod, hogy főzni egészségesebb és olcsóbb, mint előtúrni a kajarendelős szórólapokat, de se kotyvasztani, se mosogatni nincs kedved. Ismerős, igaz?

Hidd el, van megoldás: főzés nélkül is készíthetsz isteni vacsorát. Ma három szuper-gyors tunkolnivaló fogást tanulunk meg elkészíteni azokra a napokra, amikor semmi kedved főzni, de mégsem akarsz zsíros cupákokat, vagy átázott pizzát rendelni a netről.

tovább » komment hozzászólás ↵
   
       


Kuszkuszgolyó kókuszkabátban

2012.03.31. 12:19

Unod már, hogy folyton rizs vagy krumpli a köret, és akárhogy is próbálod feldobni a szokásos fogásokat, valami izgalmasabbra vágysz? Én is így voltam ezzel, amikor a napokban elhatároztam: a híres-neves csilim mellé kuszkusz golyókat tálalok fel....

A kuszkusz egyébként is a világ legcsodálatosabb találmánya, hiszen annyi vele a dolgod, hogy felforralsz kétszer annyi vizet, mint amennyi kuszkuszod van, ha bugyog, ráborítod a szemecskékre, lefeded, és öt percre állni hagyod. Ezután a te kreatív fantáziádra van bízva, hogy mivel dúsítod – a só és a bors alap, de mehet bele mazsola vagy aszalt áfonya, petrezselyem, vagy újhagyma, szárított paradicsom, vagy gomba... amit csak szeretnél. (Na jó, azért flittereket vagy gumicukrot ne dobálj bele.)

tovább » komment hozzászólás ↵
   
       


3 gyors finomság

2012.03.26. 11:57

Te is unod már, hogy minden szülinapra, névnapra és más sátoros ünnepekre olyan nehezen találsz ajándékot? Ahelyett, hogy egy századik plüssállattal, vagy kölnivel állítanál be a legjobb barátnődhöz, serénykedj egy kicsit a konyhában. Ha megkóstolja ezeket a csodás szószokat és krémeket, új fejezet kezdődik majd a barátságotokban...

Te leszel ugyanis a legkreatívabb, legcukibb barát! Ki más kotyvasztana guacamolét – amelyhez vehetsz út közben egy zacskó tortilla chipset is? És ki alkotná meg a világ legfinomabb csatniját, ami szendvicsben, vagy épp a pár hete bemutatott indiai zöldséges szamószával is lenyűgöző? És akkor az édes kísértésről, a vaníliás narancslekvárról – amely mostantól mindannyitok kedvenc reggelije lesz – még nem is beszéltünk...

tovább » komment hozzászólás ↵
   
       


süti beállítások módosítása
Mobil