A "pop cake", azaz buboréktorta története azzal kezdődött, hogy a Cosmo szerkesztőségében Hédi ráakadt ezekre a cuki desszertlabdákra, és átdobta nekem mailben a képeket, mondván: biztosan ki tudok találni egy egészségesebb verziót.
No, nekem több se kellett, kutatásba fogtam, és hamar felfedeztem, hogy a pop cake valójában a kókuszgolyó és a muffin szerelemgyereke: de mi most itt háztartási keksz helyett muffinmorzsákat használunk. El sem tudod képzelni, milyen boldogságot jelentett nekem mindez: azonnal tudtam, hogy az elrontott, tálcában ragadt, vagy egyszerűen csak tegnapi muffinok mostantól kezdve nem kerülnek száműzetésre! Ehelyett elegáns, szépséges, és nem utolsósorban baromi finom bubitortákká avanzsálnak majd.
Ezekkel készülj be
Az alap: 12 muffin, a jól ismert korábbi receptemből – olyan ízesítésű, amilyet csak szeretnél. És persze bármilyen elrontott, vagy tegnapi süti, torta megteszi.
A "töltelék": 1 csésze a kedvenc gyümölcsödből - eper, málna, szeder, banán, vagy füge is csodálatos. Használhatsz aszalt gyümölcsöt is, de ez esetben aprítsd fel őket, és forrald őket valamilyen gyümölcslében, esetleg borban 2-3 percen át.
A ragacs: 1 evőkanál mogyoróvaj, vagy bármilyen lekvár.
A máz:
Fahéjas: fél csésze porcukrot és fél csésze kakaót keverj össze, fűszerezd meg egy fél teáskanál fahéjjal, és csepegtess bele annyi vizet, hogy sűrű máz legyen belőle.
Csokis: Egy tábla apróra tört csokoládét olvassz meg alacsony lángon, és keverj hozzá két evőkanál (alacsony transzzsírsav tartalmú) margarint, majd hagyd kicsit kihűlni.
Citromos: egy csésze porcukorba facsard bele egy citrom levét, és annyi vizet csepegtess bele, hogy ragasztószerű állaga legyen.
A topping: A buborékokat hempergetheted kókuszreszelékbe, apróra tort pisztáciába, a mi családunkban csak "denevérkaki"-ként emlegetett színes cukorkamorzsákba, vagy egyszerűen csak porcukorba.
És most dagonyázzunk!
1. Bocsáss meg, amiért az "így készítjük"-et erre a rendhagyó felszólításra cseréltem, de ha elkezded, rájössz, hogy nem vicceltem...
2. A muffinokat ugyanis apróra kell törnöd a kezecskéiddel, majd miután egy keverőtálba dobtad őket, utánuk küldheted a gyümölcsöt, és a ragacsot is. Ne add hozzá az összes gyümit, mindjárt kiderül, miért! Méghozzá...
3. ...most! Izgultál, mi? Akkor kezdd el szépen összepréselni az egészet, és addig tocsogj az édes tortamocsárban, amíg gyúrható, de azért nem teljesen homogén cuccot kapsz. Ha úgy érzed, kell bele még egy kis gyümölcs, uccu neki, de vigyázz, ne legyen túl híg: formálható masszát kell kapnod.
4. Ha megvagy, gyurmázd őket sárgabarack méretű golyókká.
5. Most pedig kapd elő a mázakat és toppingokat. Hempergesd meg a tortabubikat előbb valamelyik mázba, majd választásod szerinti toppingba. Kreatív fantáziádra van bízva, melyiket mivel párosítod. Amikor már olyan csinosak, hogy legszívesebben nem is megennéd, hanem felvennéd és dadusgatnád őket, bökd beléjük a hurkapálcát vagy sasliknyársat..
6. Keress egy szép kis vázát, egy nagyobbacska poharat, vagy kreálj valamit - egy masnival átkötött dunsztosüveg például iszonyú menő -, és mintha csak virágokat rendeznél, készíts egy mesés popcake kompozíciót. Ugye milyen sikkes? Ne mondd el senkinek, hogy elrontott muffinból készültek: a jó szakács tele van rejtélyekkel. Bree Van de Kampnek ennél piszkosabb titkai is akadtak...
Cosmo-tipp: Ha a golyók túl puhának, vagy sérülékenynek bizonyultak ahhoz, hogy a pálcikán maradjanak, tedd be őket a hűtőbe egy időre, míg kicsit összekapják magukat.
|
|
Hozzászólások