Abban ugye kiegyezhetünk, hogy a fagyievés nem évszakfüggő program? Ha egyetértesz, jó ha tudod - bár nálunk csak néhány, különleges finomságokat kínáló üzletben juthatsz hozzá - a Chunky Monkey a világ legfinomabb fagyija.
Olyannyira igaz a fenti állítás, hogy a napokban egy barátom lelkesen elmesélte: egy sokkoló Szex és New York jelenet során – Samantha és Richard újra összejönnek – öt perc alatt nyomott be egy teljes dobozzal. Amikor pedig elmondtam neki: én már négy éve nem eszem semmiféle tejterméket, kétségbeesetten förmedt rám: „Hogy voltál képes rá? Hogy hagyhattad magad mögött a Chunky Monkey-t?” Én pedig ráeszméltem: igaza van. A csokis-diós banánfagyi nélkül nem lehet teljes az élet... és a Szex és New York maraton sem. Persze azért nem rohantam a Culinarisba felvásárolni az összeset – helyette elkészítettem a vegán verziót, ami nem csak, hogy tejtermékmentes, de még cukor sem kell bele.
Hozzávalók
2 személyre (ami nyilvánvalóan minimum 3 gombóc fejenként)
- 5 banán
- 1/2 tábla fekete csoki (minimum 60% kakaótartalommal)
- 1 marék dió
- 1 vaníliaesszencia, vagy ½ vanília rúd kikapart magja
- 5 evőkanál szójatej
- 1 csipet fahéj
Legyen kéznél
- éles kés
- tiszta műanyagdoboz
- konyhai robotgép, vagy botmixer
Fagyira fel!
1. A fagyikészítést megelőző este hámozd meg a banánokat, darabold fel őket, majd tedd a mélyhűtőbe egy műanyagdobozban.
2. Amikor eljött a desszert ideje, szedd ki őket, és tedd félre pár percre, hogy kicsit megpuhuljanak. Közben egy éles késsel vagdosd a csokit és a diót apró darabkákra.
3. Add a banánokhoz a fahéjat, vaníliát és szójatejet, majd botmixerrel, vagy konyhai robotgépben készítsd belőle selymes krémet – de azért ne hagyd, hogy folyékonyra olvadjon!
4. Szórd a fagyiba dió és csokidarabkákat, és egy kanállal keverd össze alaposan, hogy mindenhová jusson a jóból. Ha nagyon folyós lenne, pakold vissza pár percre a mélyhűtőbe, de ha pont jó, akkor már kanalazhatod is a gombócokat a fagyikehelybe.
Cosmo tipp: Hűvös fehérborral és egy forró Szex és New York epizóddal tökéletes az élmény...
|
|
Hozzászólások