Előételek Főételek Desszertek

Friss topikok

  • Frick László Emlékzenekar: Pompás recept, kár hogy a magamfajta pár.káp. medencei (pir.burg. régió) banánmajomfélék észnélkül... (2012.04.18. 06:53) Banánkenyér
  • Kunigundah: @pocaklakó minimanó: Kuszkusz helyett vízben főtt búzadara vagy ragadósra főzött rizs; szárzeller,... (2012.04.17. 22:38) Kuszkuszgolyó kókuszkabátban
  • zelmavagyok: Eddig is a narancslekvár volt a kedvencem, de csak egy bizonyos készen vett fajtából gyűjtögettem ... (2012.03.27. 11:34) 3 gyors finomság
  • whollosi: aha, még bennem van, mit szenvedett a kolléga a hajtogatásnál: gasztroszex.blog.hu/2011/08/18/rece... (2012.03.05. 21:02) Szamósza
  • Réka27: Hú ez valami isteni, nem is tudom eddig miért nem készítettem ilyet. A dió nagyon meg tudja bolond... (2012.03.03. 00:36) Omlós körtés morzsa

Hozzászólások

  • Frick László Emlékzenekar: Pompás recept, kár hogy a magamfajta pár.káp. medencei (pir.burg. régió) banán... (2012.04.18. 06:53) Banánkenyér
  • Kunigundah: @pocaklakó minimanó: Kuszkusz helyett vízben főtt búzadara vagy ragadósra főzö... (2012.04.17. 22:38) Kuszkuszgolyó kókuszkabátban
  • pocaklakó minimanó: Észak-Borsodban örülnek, mert biztos finom a fogás, de szomorúak, mert az uzso... (2012.04.02. 00:29) Kuszkuszgolyó kókuszkabátban
  • Utolsó 20

Bolt



Mi ez?

Ezen a blogon összegyűjtöm Steiner Kristóf különlegesen finom, egyszerű, de ami talán a legfontosabb: vegán receptjeit, hogy a jövőben egységesen, felcimkézve vissza lehessen őket keresni.


A legújabb recepteket keresd a Cosmopolitan.hu-n!

Címkék

Rosszlányok spagettije

2013.04.11. 11:15

Még a legjobb jókislány is tudja, hogy időnként igenis szükség van egy kis bűnözésre. Tudom, tudom, az ünnepek után mindenki elszánt diétahadjáratot indított a domborulatai ellen, de ez a tészta – teljeskiőrlésű liszttel, hús nélkül, tejszín, vagy zsíros sajt nélkül – igazán megérdemli, hogy kivételt tegyél vele.

putta(608x403).png

A fogás egyébként egy klasszikus olasz recept vegán változata: szardella helyett napon szárított paradicsomszeleteket használunk. Igazán ráfért egy kis nevelés... a neve ugyanis eredetileg spaghetti alla puttanesca, azaz „örömlány módra". A legenda szerint Itália bordélyházaiban kedvelt fogás volt: hála a csilinek, tüzesen tartotta az urakat, ráadásul olcsón és gyorsan össze lehetet dobni. A legenda szerint egy Nápoly melletti kis szigeten készítették először egy hírhedt éjszakai lokálban, a hatvanas évek óta pedig világhírű fogás lett. Éljen a szexuális és kulináris forradalom!

Hozzávalók

- Egy csomag (500 gramm) teljes kiőrlésű lisztből készült spagetti
- 4 gerezd (vagy girizd? Esetleg girezd vagy gerizd?) fokhagyma, felaprítva
- fél csésze kapribogyó
- 1 csésze fekete olívabogyó
- fél csésze szárított paradicsom, csíkokra vágva
- 1 kiskanálnyi szárított csilipehely
- 3 ágacska friss oregánó levele felaprítva
- Olívaolaj
- 8 nagy szem paradicsom, apróra kockázva (vagy két paradicsomkonzerv, te lustaság)
- 1 nagy marék friss bazsalikom
- Durva tengeri só és frissen őrölt feketebors

Elkészítés

(rövidebb, mint a legminibb szoknyád):

1. Egy nagy lábasban forralj fel jó sok vizet egy evőkanál sóval, és ha már lobog, zuttyantsd bele a spagettit. Mivel a tészták útjai kifürkészhetetlenek, hallgass a csomagolásra, és pontosan addig főzd, amennyi idő a címkén áll. A mállósra főtt tésztánál már csak az elrontott tetoválások tragikusabbak: nincs visszaút.
2. Egy serpenyőbe löttyints olívaolajat, és ha már forró, pirítsd meg rajta a fokhagymát. Amikor illatozni kezd, dobj rá egy-két csipet sót és borsot, mindkét fajta bogyót, a csilit, a szárított paradicsomot, és az oregánót, majd közepes lángon, állandóan kevergetve hagyd, hogy az ízek összehaverkodjanak.
3. Add hozzá a paradicsomot, majd forrald fel, és úgy öt percen át, állandó kavargatás mellett főzd készre.
4. A megfőtt spagettit szűrd le, tedd egy szép nagy tálba, borítsd rá a szószt, finoman kufircold össze, nehogy szétmenjen a tészta, majd alaposan szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és csurgass rá még egy kis olívaolajat. Most pedig már nincs is több dolgod, mint tálaláskor olyan szexinek, kihívónak és vérbeli olasz donnának lenned, mint amilyen Madonna ebben a Dolce and Gabbana reklámban.

komment hozzászólás ↵
   
       


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása