Előételek Főételek Desszertek

Friss topikok

  • Frick László Emlékzenekar: Pompás recept, kár hogy a magamfajta pár.káp. medencei (pir.burg. régió) banánmajomfélék észnélkül... (2012.04.18. 06:53) Banánkenyér
  • Kunigundah: @pocaklakó minimanó: Kuszkusz helyett vízben főtt búzadara vagy ragadósra főzött rizs; szárzeller,... (2012.04.17. 22:38) Kuszkuszgolyó kókuszkabátban
  • zelmavagyok: Eddig is a narancslekvár volt a kedvencem, de csak egy bizonyos készen vett fajtából gyűjtögettem ... (2012.03.27. 11:34) 3 gyors finomság
  • whollosi: aha, még bennem van, mit szenvedett a kolléga a hajtogatásnál: gasztroszex.blog.hu/2011/08/18/rece... (2012.03.05. 21:02) Szamósza
  • Réka27: Hú ez valami isteni, nem is tudom eddig miért nem készítettem ilyet. A dió nagyon meg tudja bolond... (2012.03.03. 00:36) Omlós körtés morzsa

Hozzászólások

  • Frick László Emlékzenekar: Pompás recept, kár hogy a magamfajta pár.káp. medencei (pir.burg. régió) banán... (2012.04.18. 06:53) Banánkenyér
  • Kunigundah: @pocaklakó minimanó: Kuszkusz helyett vízben főtt búzadara vagy ragadósra főzö... (2012.04.17. 22:38) Kuszkuszgolyó kókuszkabátban
  • pocaklakó minimanó: Észak-Borsodban örülnek, mert biztos finom a fogás, de szomorúak, mert az uzso... (2012.04.02. 00:29) Kuszkuszgolyó kókuszkabátban
  • Utolsó 20

Bolt



Mi ez?

Ezen a blogon összegyűjtöm Steiner Kristóf különlegesen finom, egyszerű, de ami talán a legfontosabb: vegán receptjeit, hogy a jövőben egységesen, felcimkézve vissza lehessen őket keresni.


A legújabb recepteket keresd a Cosmopolitan.hu-n!

Címkék

Omlett, tojás nélkül

2013.02.08. 14:15

Tudom, tudom, ez kábé úgy hangzik, mint a tejmentes sajt (pedig amúgy olyan is van, majd egyszer megosztom veletek), ám mivel rengetegen vannak, akik ilyen-olyan okoknál fogva nem szívesen esznek tojást (mint koleszterin parák, állatjogi ügyek) a rántottát viszont igen, úgy hiszem, ez egy igazán forradalmi recept.

om3.jpg

Mert hiszen mi más hozhatná vissza belénk az életet egy átmulatott éjszaka után, mint egy tál habos omlett? Ezzel a vegán változattal nem csak hogy kiütheted a másnaposságot, de még extra tápanyaghoz is juthatsz – hiszen jóval több, és jóval egészségesebb (növényi) fehérje van benne, mint a klasszikus rántottában.

Hozzávalók (egy serpenyőhöz, kb 2 főre)

- 50 dkg (azaz úgy fél kocka) tofu
- 10 dkg kesudió porrá őrölve, vagy mozsárban apróra törve
- 5 evőkanál csicseriborsó liszt
- só, bors
- olívaolaj
- pár csipetnyi pirospaprika por
- bármi, amit a hagyomány omlettbe bele szoktál hajigálni (apróra vágott újhagyma, gomba, paprika, zöldfűszerek)

Essünk neki!

1. Egy keverőtál felett törd a kezeddel egészen apróra, túrószerűvé a tofut, és szórd bele a porrá őrölt kesudiót, a csicseriborsólisztet, és sót-borsot kedved szerint, és löttyints rá egy kis olívaolajat is.
2. Egy pohárból kezdj el vizet önteni a kutyulékra, és állandóan kevergetve addig hígítsd, amíg el nem éri a nyers omlett állagát. Ha még gazdagabb, és még fehérjedúsabb omlettet szeretnél, használhatsz cukrozatlan szójatejet is.
3. Egy serpenyőbe önts pár kanálnyi olíva olajat, majd ha már forró, dobáld bele a kedvenc zöldségeidet: a hagyma, paprika és gomba a legcsodálatosabbak. Pirítsd őket, amíg illatozni nem kezdenek, majd öntsd nyakon a sistergő zöldségeket az omlett-keverékkel.
4. Takard le a serpenyőt egy fedővel, vagy tányérral, és közepes lángon sütögesd 2 és fél percig. Ez után kapd le a fedőt, és csekkold, milyen paszban van – ha még nem sült össze rendesen, adj neki újabb fél percet, ha a széle már kezd odakapni, vedd lejjebb a láng erejét... tudod, ahogy egy átlagos omlettel is szoktad.
5. Óvatosan lazítsd fel a széleken, majd egy lapos kiszedőkanállal csúsztasd a tányérodra, és szórd meg a tetejét pirispaprikával, vagy friss zöldfűszerekkel.
6. Már tálalhatod is – frissen facsart narancslével, egy karéj kenyérkével, olívabogyóval, és friss zöldsalátával királyi reggeli. Vagy ebéd. Vagy vacsora. Vagy éjféli snack...

komment hozzászólás ↵
   
       


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása